TV zoals het vroeger was

“TV zoals het vroeger was” is een hobbyproject en bestaat uit het verzamelen van oude videobanden op alle mogelijke systemen. Dit doe ik sinds 2010. Eigenlijk al veel langer, maar sinds 2010 publiceer ik de vondsten via YouTube van:

diverse open-reel videosystemen
VCR N1500 / VCR N1700 / SVR4004
VCC Video2000
Betamax
VHS & S-VHS
Digital8 / Hi8 / Video8
DV & DVCAM
Daarbij maak ik gebruik van 4 TBC’s (Timebase Corrector) van G2 voor optimale beeldstabilisatie,
HD upscale techniek en een pc met diverse softwarepakketten. Oa van Sony om beeldruis te verwijderen en waar nodig de kleur te corrigeren en het geheel te editten zodat het er netjes uitziet op bijv. YouTube.

Los van het onderhouden van de videorecorders (want ze zijn al oud) is het een ontzettend leuke hobby!
Regelmatig scan ik door oude banden op zoek naar tv programma’s uit de tijd dat ik TV kijken nog de moeite waard vond. Deze digitaliseer ik, en stel de opnames beschikbaar via YouTube zodat andere ge├»nteresseerden er ook naar kunnen kijken. De videobanden komen op diverse manieren bij mij.
Oa door het ruilen van partijen met anderen die deze hobby bedrijven, zo heeft iedereen zijn eigen interessegebied. Mijn interesse ligt bij amusement, actualiteit en muziek.
Oude videobanden komen ook via marktplaats, uit de familie of huisontruimingen via
“Wij ruimen op” uit Almere. Voorheen gingen de videobanden daar in de container.
Nu komen ze hier en kijk ik ze door op zoek naar de leuke dingen van de Nederlandse tv.
Dus soms kan het gebeuren dat binnen no-time het hele huis vol staat met oude videobanden.

Het YouTube kanaal van “TV zoals het vroeger was” vind je hier

Op de Facebookpagina van “TV zoals het vroeger was” vind je de laatste video’s en updates van dit hobbyproject.